Bäst i Expressens test!

Yeees! Extra bra torsdag. Vi kom etta i Expressens semmeltest. Så stolta och glada eftersom vi lägger ned så mycket tid på att hålla denna toppnivå.

Kan berätta kort för er hur vi förbereder oss inför semmelsängen.

Steg 1-December. Bagarna börjar finlira. Vilken kardemumma ska vi ha i år? Kan vi göra något nytt med degen? Testar mandelmassan flera gånger tills den har perfekt balans av mandlar, smör och socker. Grädden funderar vi aldrig på, vi använder alltid Valios 38 procent laktosfria.

Steg 2- Början på Januari. Vi bjuder in alla anställda till workshops i bageriet för att öva på spritsen och klippningen. De får öva tills den sitter och det kan ta dagar av workshops.

Steg 3. 7 Januari och semmelpremiär i alla butiker. Chefsbagare Carlos tillbringar tre dagar med att åka runt i alla butiker för att kontrollera och hjälpa butikerna att få in snitsen ännu mera.

Ja, så jobbar vi 😊

Nu vet ni var ni ska köpa semlor till fettisdagen.

Bröd & salt bloggen!

Unknown.jpeg

Nu startar vi en blogg. Här kan du läsa om vad som är på gång hos oss och få en bättre inblick i Bröd & Salt. Allt från produkter, nyöppningar och intervjuer med folk i företaget till tips om bakning. Med mera! Och kom gärna med tips vad du vill läsa om.

Just nu tänker vi mest på semlor och förbereder inför försäljningen som vi startar 7 Januari våra butiker. Själva fettisdagen är 5 Mars. Inför starten av semlor gör vi alltid flera smakprovningar tillsammans med vår bagarchef Carlos för att få fram den perfekta semlan. Även fast vi gjort detta i 8 år finns det alltid saker att förbättra. Hur gott är det inte med semlor? Hoppas ni längtar lika mycket som vi.